Recensie iOPages (december 2022)


 


NOI«E
Panorama Verticalis
(WARTHOG PRODUCTIONS)
#multimediaproject #ambient


Panorama Verticalis is het derde werkstuk dat Hans Thiemens en Luuk de Weert onder de naam Noi«e uitbrengen.
Het is onderdeel van een multimediaproject dat verder bestaat uit het fotoboek Vertical Compositions, waarin tevens QR-codes staan die verwijzen naar muziekvideo's met panoramafoto's en 360į films.
Thiemens' werk is in Oordeel al vaker aan bod geweest met besprekingen van zijn cd's met de als alternatieve, deels op King Crimson geÔnspireerde formaties Phylice Ghetta en W2Warthog.
Met Noi«e produceert hij samen met slagwerker De Weert spannende, als soundtracks klinkende ambient of in goed Nederlands omgevingsmuziek. Daar waar de meeste beoefenaren van deze stroming gebruik maken van synthesizers schept dit duo haar geluidsdecor met elektrische contrabas, gitaar, percussie en vibrafoon. Maar met behulp van geavanceerde studiotechnieken kunnen ook met dit instrumentarium broeierige, lang aangehouden golven harmonieuze tonenreeksen, onheilspellende aanzwellende effecten en opborrelende ritmische patronen worden gecreŽerd.
De cd bevat ruim 70 minuten, over 17 fragmenten verdeelde soundscapes en wordt door Thiemens zelf treffend omschreven als Music For The Patient Listener.
Het pakket is te bestellen via www.warthogproductions.nl.
Overigens wordt er ondertussen nog steeds gewerkt aan Still Alike (In-Sane-Condition), het nieuwe album van Phylice Ghetta.

Renť Yedema<< terug