Hoi Pim,

Het pakketje is gearriveerd. Ik heb net Cédez beluisterd: mooi verzorgd! Met name via de hoofdtelefoon kun je goed de details horen, waarmee je de verschillende onderdelen met elkaar hebt verbonden en die een fraaie background voor je gitaarspel vormen. Hier valt zeker wel het één en ander voor te plannen voor het programma.

René Ydema
(samensteller radio Xymphonia, omroep Almelo)

radio Xymphonia playlist zondag 25 april 2010

NIEUW/PROMO
Thiemens, Pim

- Fear Of The Dark II
- Life Is Stronger Than Fear
- Man Must Explore
- Keep On Going

Van "Cédez Le Passage" (Warthogproductions, 2010)

Vorig jaar, tijdens het interview dat we hadden met de gebroeders Thiemens, alias W2Warthog, liet Pim Thiemens al een stukje horen van zijn soloalbum, dat onlangs na tien jaar noeste arbeid verscheen.
Het is een puur soloproduct, waarop de muzikant alles zelf heeft ingespeeld, dus net als bij W2Warthog ook de via elektronische pads gecreëerde drums.
Thiemens' muziek ligt enigszins in het verlengde van het relaxte solowerk van David Gilmour in de jaren '70, dat wil zeggen: sfeervol, met een bluesy tic.
Uiteraard staat zijn gitaarwerk centraal, maar er is ook veel ruimte voor omgevingsgeluiden die de songs naadloos in elkaar over doen gaan, ietwat vergelijkbaar met conceptplaten van Roger Waters en Pink Floyd (let maar op de hond!), vandaar dat er gekozen is voor een blokje van vier in elkaar overlopende tracks.

<< terug