Dank voor je cd. Ik kreeg 'm gister in de bus, en heb er vanmorgen aandachtig naar geluisterd. Een paar dingen had ik volgens mij al in 'instrumentale' versie gehoord, toch?

Hier een paar opbouwende opmerkingen :-)

- Je zanger heeft een hele goede bluesstem. Het is wel fijn dat zijn stem met de jouwe wordt afgewisseld, want anders wordt het iets te eentonig denk ik.
- Jouw zang met die van Welmoed was heel mooi gemixt vond ik. Kleurde heel mooi bij elkaar! Jij moet alleen in het algemeen zorgen dat je niet te hoog moet zingen, want dan ga je een beetje 'knijpen' en dat is zonde omdat je een mooie 'warme' stem hebt. Volgens mij moet je dat uitbuiten.
- De gitaarloopjes en solo's zijn heerlijk. Voor mijn smaak mag je nog wel iets meer varieren met het geluid, soms (! niet altijd) mag het iets rauwer of snerpender. (vergeef me mijn hardrock-genen)

Maar overall: je bent toe aan een drummer. Ik ken natuurlijk al heel wat nummers van je, en ik begin dezelfde geluidjes en roffeltjes en tamboerijn te horen :-)
Het zal net wat meer 'ballen' krijgen met een echte drummer. Dan krijg je ook meer dynamiek en dat is wat het volgens mij in zijn algemeenheid wel mag hebben. Drums uit een doosje blijven nu eenmaal braaf klinken, en met deze muziek heb je volgens mij net een beetje iets 'ranzigs' nodig, wat het iets meer blues maakt.
Ik weet dat je een perfectionist bent :o) , maar een tikje rauwer maakt het net ff iets doorleefder......

Als je dat kunt bewerkstelligen moet je zeker een blues-label gaan zoeken, want dan kan het met gemak uitgegeven worden!!

Oh ja, ik vond het hoesje erg mooi. Is de foto met de vlinder eentje uit eigen archief? Heel fraai!

Ik hoop niet dat ik na deze mail volgende week een 'tikkende' envelop in de bus heb :-(

Françoise Vaal (zangeres Offscreen & W2Warthog)<< terug