NoiÇe (2017-heden)
 
AvanTgarde
(2019 - Hans)
AvanTgarde
(1978 - heden)


In oorsprong bestaand uit twee broers, een stofzuiger en een met water gevulde zinken teil, en een drummer zonder metronoom

AvanTgarde
(2019 - Luuk)
  Na een hibernatie-periode van veertig jaar gaat het nu eindelijk gebeuren: In 1978 maakten Pim en ik samen met onze Monad-drummer en vriend Luuk de Weert een aantal ijzingwekkende avantgarde opnames onder de titel 'Two-dimensional cows in a bright green meadow'. Het is altijd mijn wens geweest om deze opnames op te poetsen en aan te vullen met een serie nieuwe atonale producten. Met de bedoeling om hierbij Luuks interessante visioenen van 'trillende zinken platen in een water bassin te laten zakken onder geloei van meerdere ronkende stofzuigers' volledig tot zijn recht te laten komen. Ik heb er ontzettend veel zin in om de storm, die altijd in mijn hoofd raast, nu eens ongebreideld te laten woeden.
sg

N-giNes - NoiÇe wp022
Vanaf 2017 zijn de opnames gestart voor een soundscapes-project samen met slagwerker en vibrafonist Luuk de Weert in het sfeervolle Zeist. Hierbij zal het muzikale deel omlijst worden met panoramische (en andere) fotokunst (voorproefje).

Zoals het zich nu laat aanzien, zal er in de loop van 2019 een dubbel-CD met soundscapes verschijnen van Luuk de Weert & Hans Thiemens - onder de naam NoiÇe - met de titel N-giNes.
Vanaf eind 2017 tot heden zijn met veel enthousiasme prachtige, filmische soundscapes opgenomen en samengesteld met behulp van pure data soundsystems.
Speciaal voor de geduldige luisteraar, die hier meer dan even de tijd voor wil nemen!!!
Een wensdroom van 40 jaar geleden komt uit!Op 1 juli 2019 is de eerste dubbel-cd van NoiÇe verschenen, een serie geïmproviseerde soundscapes van Luuk de Weert en Hans Thiemens, die zijn samengevoegd tot zogenaamde N-giNes. Het gaat hier niet om Muziek zoals gebruikelijk, maar om Noise!
Als kers op de taart staan hier onder voor de liefhebber 5 extra N-giNes klaar om te downloaden.

Bonus CD:


Nieuwe soundscapes zullen volgen, echter niet als N-giNes, maar in vernieuwde vorm.

Loreley - NoiÇe & Annemarie Steinvoort wp024
Al tijdens de opnames voor N-giNes in 2018 ontstond bij Luuk en mij het plan om iets met zang te gaan doen. Zo maakte Annemarie Steinvoort haar opwachting en na de eerste sessie in 2019 kwam daar ons Loreley-project uit voort, waarvoor wij in 2020 nog een maal bij elkaar kwamen.
Zelf voegde ik daar wat thuiswerk aan toe, waarmee de prachtige Loreley-cd nu is afgerond.
Een cd, die in deze vervreemdende corona-tijd aanzet tot bezinning.
"Noise for the Patient Listener".

W2Warthog zangeres Françoise Vaal maakte met behulp van de LORELEY track "Obsolete Seduction 8b" een prachtige artwork-fotoserie "The Final Takeover"

Ook de volledige videoopname van de basis track van Obsolete Seduction 8b is hiernaast te bekijken.

Als aanvulling op deze in de nazomer van 2020 verschenen Loreley-cd zijn er weer 5 extra traxx vrij te downloaden.

Bonus traxx:


Videoopname van de basis track van Obsolete Seduction 8b


Impromptus - Lesser Wing wp025
Tegelijkertijd kreeg ik steeds meer zin om de oude avant-garde-opnames uit 1979/80, onze "Lesser Wing"-tijd op te poetsen en uit te brengen. (Zie ook de openingsalinea's van dit hoofdstuk) Dit zijn immers Luuks en mijn eerste stappen op het slappe koord van de maatloze muziek, de noise, waarop ook Pim toen nog moeiteloos mee wilde.
En het was natuurlijk de aanzet tot ons huidige NoiÇe-concept.
Daarom een aantal Impromptus (de meer studio-achtige varianten van de bovengenoemde Two-dimensional Cows) afgestoft en met veel enthousiasme in een prachtig cd-jasje gestoken (met gebruikmaking van een kaartontwerp van kunstenares Ank van Egmond)!

Panorama Verticalis - NoiÇe wp026
Door de pano-video- en fotowerken van Luuk getriggerd, startten wij vanaf 2019 een gecombineerd project getiteld ‘Vertical Compositions in Stasis and Time’ (video’s) en ‘Places for Violent Games’ (360° foto’s), waarbij via verschillende portalen een inkijk wordt gegeven op vervreemdende landschappen door middel van panoramafoto’s en –videofilms met begeleidende muzikale soundscapes.

Dit kunstproject in nu online via Portaal Wunderkammer en Portaal Fabriek (bij voorkeur draaien onder Google Chrome - doorklikken via de ronde bollen -, pop-ups inschakelen om het muziekdeel mede af te spelen!!).
Ook is er een boek beschikbaar met dezelfde titels en QR-codes als doorverwijzingen naar de betreffende muziekvideo- en fotopresentaties.
Alle in 2019 en 2020 opgenomen sessies zijn tot afgeronde tracks ingekort voor de nu geproduceerde cd ‘Panorama Verticalis’. (wp026).

 
You can order cd's at: tiemwerk1@caiway.nl
or

06 - 290 60 600
<< terug
warthog productions 2005