W2Warthog2007
NIEUWS WINTER 2023:


Ondanks dat er in 2023 geen nieuwe cd zal uitkomen, is er dit jaar toch hard aan muziek gewerkt:

a. Er staat voor 2024 een nieuwe NoiÇe-cd getiteld sJm-(N-giNes-II) op stapel, waarvan de opnames deze winter worden afgerond en de mixing/eindmix in het voorjaar van 2024 zullen plaatsvinden.

b. Erg hard is er gewerkt aan de basismuziek voor de nieuwe ‘Phylice Ghetta’ getiteld In-Sane-Condition.
De eerste opnames werden al in 2018 gemaakt en zo ligt er nu ongeveer een uur nieuwe muziek klaar om bewerkt te worden.
Echter de drumpartijen ontbreken nog, maar ik hoop dat deze in 2024 allemaal worden ingevuld door Igor Blok en/of Sjaak Ketelaar.       

c. In de basis ligt het plan klaar voor bewerking en uitgave van het eerste “grote” Phylice Ghetta-optreden uit 1984 in Theater Kikker/Utrecht getiteld Plays the Frog.

NIEUWS ZOMER 2022:


Tussen 2019 en 2022 zijn Luuk de Weert en ik in de weer geweest met pano-video-opnames, -fotografie, muziekopnames, en productie van de websites Portaal Wunderkammer en Portaal Fabriek
Dit project, getiteld ‘Vertical Compositions in Stasis and Time’ (video’s) en 'Places for Violent Games' (360° foto’s), is nu online! (bij voorkeur draaien onder Google Chrome, pop-ups inschakelen!!).
Ook het bijbehorende boek met foto’s en QR-codes als doorverwijzingen naar de betreffende muziekvideo- en fotopresentaties is beschikbaar.
Als omlijsting hiervan is nu ook de cd 'Panorama Verticalis' (wp026) met videonoisemuziek van NoiÇe uitgebracht.
NIEUWS VOORJAAR 2022:


De laatste maanden is er hard gewerkt aan drie projecten:

1. Het Panoproject van NoiÇe. Hiervan zal in de loop van het jaar een cd verschijnen met als titel Panorama Verticalis en de video/muziek zal als een videopresentatie te zien zijn op deze website en via enkele videosites (verder nieuws volgt later).

2. Het Phylice Ghetta - Still Alike (In-Sane-Condition) - project. Hiervan is nu een klein halfuur aan nieuwe muziek ingespeeld, op het drumwerk van Igor na. Het project volgt zijn eigen creativiteit en tempo.

3. 'Trampled' (pc008), filmmuziek opgenomen voor het videoproject met dezelfde naam van Françoise Vaal.

NIEUWS VOORJAAR 2021:


- Inmiddels werk ik alweer geruime tijd, met tussenpozen, aan nieuwe muziek voor de Phylice Ghetta-cd 'In Sane Condition'.
Een ruwe mixdown met alleen basispercussie van 1 track is vast te beluisteren.

- Wij waren 10 jaar lang Phylice Ghetta. Nu met verbeterd geluid onder deze slordige video van 21-02-1987 spelen wij in de Vrije Vloer in Utrecht nog een keer met veel plezier ons slotnummer "Ambient".Terug te vinden op de cd LIVE! (wp019)NIEUWS NAZOMER 2020:


Deze nazomer zijn er tegelijkertijd (!) drie nieuwe, door Warthog Productions geproduceerde cd’s uitgekomen:

- wp023 Phylice Ghetta IN CONCERT! Live in Metropool, 1992 16 nieuwe Phylice Ghetta nummers live opgenomen in het laatste Phylice-jaar

- wp024 NoiÇe & Annemarie Steinvoort LORELEY
12 studiotracks van geïmproviseerde noise opgenomen in twee dagsessies in 2019 en 2020.
5 extra tracks vrij te downloaden via deze website onder het kopje NoiÇeW2Warthog zangeres Françoise Vaal maakte met behulp van de LORELEY track "Obsolete Seduction 8b" een prachtige artwork-fotoserie

- wp025 Lesser Wing IMPROMPTUS 16 studio-bandrecorderopnames, inspiratie voor het NoiÇe-concept, experimentele atonale muziek uit 1979/1980 door Pim met onze Telefunken-bandrecorder sound on sound opgenomen en bewerkt, door mij opnieuw bewerkt in 2020
NIEUWS LENTE 2020:


Momenteel wordt er in verschillende tempi gewerkt aan de volgende cd-projecten voor de komende jaren:

1. Phylice Ghetta - Live in Metropool Hengelo 1992/2020
2. NoiÇe + A. Steinvoort - Loreley 2019-2020
3. Phylice Ghetta - Plays The Frog Utrecht 1984/…
4. Phylice Ghetta - ‘Friends In One Bed’ 2004-2021
5. Phylice Ghetta - Remains 1985-1992/…
6. NoiÇe - Pano-project 2019-…
7. Phylice Ghetta - In Sane Condition 2019-…

Hopelijk blijft het in deze vervreemdende tijd niet alleen bij deze ambities, maar liggen er nog een aantal productieve levensjaren in het verschiet…
Wat ervan komt, komt met liefde, zweet en tranen!!NIEUWS ZOMER 2019:


Op 1 juli 2019 is de eerste dubbel-cd van NoiÇe verschenen, een serie geïmproviseerde soundscapes van Luuk de Weert en Hans Thiemens, die zijn samengevoegd tot zogenaamde N-giNes. Het gaat hier niet om Muziek zoals gebruikelijk, maar om Noise! Als kers op de taart zijn er nog 5 extra N-giNes te downloaden via deze website onder het kopje NoiÇe.

NIEUWS WINTER 2018-2019:


Zoals het zich nu laat aanzien, zal er in de loop van 2019 een dubbel-CD met soundscapes verschijnen van Luuk de Weert & Hans Thiemens - onder de naam NoiÇe - met de titel N-giNes.
Vanaf eind 2017 tot heden zijn met veel enthousiasme prachtige, filmische soundscapes opgenomen en samengesteld met behulp van pure data soundsystems.
Speciaal voor de geduldige luisteraar, die hier meer dan even de tijd voor wil nemen!!!
Een wensdroom van 40 jaar geleden komt uit!

In een lager tempo wordt momenteel samen met Igor Blok in Spanje gewerkt aan nieuwe Phylice Ghetta-muziek. Ook zal er ergens in de toekomst nog oud studio- en live materiaal van Phylice Ghetta verschijnen.NIEUWS ZOMER 2018:


(Zie discografie)
Ineens was hij er, na contact met Binnert Blom van BaseBin Productions: Een remaster van de demo-cassette ‘Out of Colours’ van 16 mei 1987. Binnert was aanwezig bij het Vrije Vloer-optreden op 21 februari en benaderde ons om samen een demo te produceren. Ik had de opnames nog, hij vond het leuk om ‘Live!’ en ‘Out of Colours’ nog eens te horen. Zo gezegd, zo gedaan. Voor de cd-hoes is het (dubbele) ontwerp van Pim (en van Pim en Rob) voor de originele demo-cassette gebruikt.
En ineens was hij er ook, een remaster van de demo-cassette ‘Watch the Bullfight‘ van 01 en 02 februari 1992. Na ons optreden in café Metropool in Hengelo werden we door Maurice ten Brink gevraagd om met hem wat studio-opnames te maken in de Poort van Kleef te Almelo. Zo geschiedde en dat resulteerde vervolgens in het laatste Phylice-optreden op 19 juni 1992 aldaar. Voor de cd-hoes is zowel het originele ontwerp van Pim en Peter Bos voor de democassette gebruikt, als het flyer ontwerp van Rob uit die tijd.NIEUWS LENTE 2018:


Eindelijk Phylice Ghetta live in volle glorie!!
Op 21 februari 1987 waren wij weer eens op ons best.


Toekomstplannen:
  • soundscapes/avant-garde muziek samen met Luuk de Weert. (lees hier meer)
  • eigen muzikaal project samen met de mij bekende muziekvrienden
  • remasteren en uitbrengen van herontdekte Phylice Ghetta-nummers

NIEUWS HERFST 2017:


Zoals al aangekondigd zal in het voorjaar van 2018 het album "Phylice Ghetta LIVE!" uitkomen met een registratie van het grootste Phylice optreden in de geschiedenis op 21 februari 1987 in De Vrije Vloer te Utrecht.

NIEUWS LENTE 2017:


Eindelijk is het zover: Phacochoerus Africanus, de derde en laatste cd uit de W2Warthog-trilogie, verder bestaande uit What’s Left? (2003) en Ain’t Right! (2008), is uit!!
Na Pims overlijden (in 2014) is het toch nog gelukt om een volwaardig, 77 minuten durend, derde overzicht van onze gezamenlijke muziek vanaf 1984 tot 2014/2016 te produceren. Deze cd is volgens hetzelfde concept uitgevoerd als de andere twee cd’s.
In het cd-boekje is uitleg opgenomen over de ontstaansgeschiedenis van (W2)Warthog samen met een overzicht van onze bandgeschiedenis en samenhangende discografie. Ook muzikaal zijn de verwijzingen duidelijk, maar tevens heb ik een aantal muzikale thema’s uit oude, nooit gebruikte muzikale overblijfselen tot nieuwe, herkenbare W2Warthog-composities omgevormd als eerbetoon aan Pim.
Het was een eenzame, maar ook leerzame reis, die ik nu in mijn eentje (maar gelukkig met veel hulp van Peter Kap) moest maken langs allerlei stations: componeren, opnemen, mixen, eindmixen, cd-boekje ontwerpen, teksten voor het cd-boekje, cd-labels branden, cd’s branden etc. En nu is de tijd gekomen om echt van Pim afscheid te nemen…


Toekomstplannen:
  • eigen muzikaal project samen met de mij bekende muziekvrienden
  • remasteren en uitbrengen van het Phylice Ghetta-optreden uit 1987 in de Vrije Vloer te Utrecht
  • muziekproject met avant-garde muziek.(lees hier meer)

We zullen zien, wat de tijd brengt en wat ervan terecht komt.
I’ll keep you posted!!
Hans.

NIEUWS 2016:


- Het ontwerp van het CD-boekje voor de nieuwe CD is klaar, waarbij volgens traditie gebruik is gemaakt van een schilderij van Adrie Cense. De verwachting is, dat Phacochoerus Africanus aan het eind van 2016 zal verschijnen.- Nu te beluisteren via de ‘In Memoriam Pim Thiemens’ -pagina: het laatste door Pim gecomponeerde nummer met de toepasselijke titel: “Where have all the colours gone”. Is door Pim in juni/juli 2014 opgenomen met de laatste mix van 11 augustus 2014, dus een kleine maand voor zijn overlijden.

- Inmiddels ben ik hard aan de slag met verdere opnames voor en het mixen van de laatste W2Warthog CD van Pim en mij: Phacochoerus Africanus. Voor de liefhebbers en trouwe volgers van de ‘Utregse King Crimson’ een mix-down van impressies van een aantal verwachte nummers. Geniet vast even vooruit van Pims zang en gitaarwerk.
NIEUWS 2015:

- Vernieuwde Warthog studio in gebruik genomen:
Per 1 november 2015 is de nieuwe ‘Warthog-studio’, de Warthog Studio 2, functioneel.
Er kan nu verder gewerkt worden aan de derde W2Warthog CD getiteld ‘Phacochoerus Africanus’.
De productie ervan is in handen van de Warthog Productions mmv Charles Hunfeld.
(Wordt vervolgd)


- Volgende CD W2Warthog in de maak: Phacochoerus Africanus (lees verder>>)NIEUWS 2014:

- In Memoriam Pim Thiemens (lees verder>>)
NIEUWS 2010:

Nieuwe cd's!


kijk & luister bij Discografie naar de nieuwe producties:
Par Mi Par La
(Welmoed Homan & Pim Thiemens)
Par Mi Par La chante Yves Duteil (promo cd)
&
het soloproject van Pim Thiemens
Cédez Le Passage


Lees reacties en recensies >>
    

Zie voor recensie/reacties
het Par Mi Par La-gastenboek >>>

NIEUWS 2008:

tweede cd van het duo W2Warthog
' AIN'T RIGHT !'

Met veel plezier is er tussen 2004 en 2007 hard gewerkt aan dit vervolg op 'What's Left ?' met maar liefst 15 titels.

What's Left Ain't Right Phacochoerus Africanus

Klik op de onderstaande afbeeldingen en lees de de recensies over de W2Warthog cd's:
'What's Left?' & 'Ain't Right!' & 'Phacochoerus Africanus'
in het magazine voor progressieve rockmuziek iOPages

iOpages - recensie What's Left? iOpages - recensie Ain't Right! iOpages - recensie Phacochoerus Africanus

Bestel de CD's van W2Warthog
'WHAT'S LEFT?' & 'AIN'T RIGHT !' & 'PHACOCHOERUS AFRICANUS'
Bestel via tiemwerk1@caiway.nl

W2Warthog2007You can order cd's at: tiemwerk1@caiway.nl
or
06 - 290 60 600warthog productions 2005