Pim Thiemens 
(1958-2014)
Overlijden PIM

Op 7 september 2014 overleed mijn broer Pim na een ellendige ziekteperiode. Hiermee is een eind gekomen aan onze muzikale samenwerking.
Pim stond op dat moment nog helemaal middenin zijn muziek met zijn band ‘Robin & the Bad Men’ en wij waren al enige jaren samen bezig met een afsluitende CD in de ‘W2Warthog’-reeks als aanvulling op What’s Left? en Ain’t Right!.
Er waren plannen om na deze CD eindelijk ons verleden achter ons te laten en te gaan starten met volledig nieuw werk, wel met eigen sound en ritmes, maar met een wat simpeler muzikale opbouw en dus wat ‘lichter’. Helaas zal dit er niet meer van komen. Wel ben ik druk om de W2Warthog-cd, waar Pim en ik mee bezig waren, af te maken, maar dit is zonder zijn hulp, kennis en vakkundigheid een hele klus, waarmee ik nog minstens 1-2 jaar aan de slag zal zijn, als het mij al lukt.
Het valt niet mee om te beschrijven, hoe het is, om zonder mijn broer verder te moeten, en dan niet alleen op muzikaal gebied. Wij hadden een kostbare band met elkaar. Zijn begrafenis op natuurbegraafplaats Heidepol was indrukwekkend en een prachtig eerbetoon aan een muzikaal mens met een eigen karakter.
Broer, ik denk altijd aan je, rust zacht.

Hans.


Verschijning

Vandaag verscheen je even bij mij thuis.
Een wereld had zich uit de dood
omhooggetild. Ik hield de oude lucht
zolang tussen mijn lippen totdat ik
de lichaamswarmte voelen kon
waarin je had gewoond. En plotseling
begon je hart te kloppen in mijn keel;
je onvergoten tranen drongen
mijn ogen in; ik zei de woorden
die je nooit uitgesproken had.

Toen sloot de oude stilte zich.
Ik zag hoe je langs straten zonder einde
onhoorbaar in je dood verdween.

(Maurits Mok)


Slaapliedje van en voor Pim...In de zomer van 2014 voorvoelde Pim klaarblijkelijk dat hij niet lang meer zou leven. Hij componeerde: “Where have all the colours gone” en nam dit in zijn laatste weken op. Beluister de track.
Ook in 2014 maakte hij nog de instrumentale instructievideo Catch me if you can, Sir
<< terug

warthog productions 2009